Het perfecte plaatje van Patty | Het verhaal achter de foto

Je hoeft geen fulltime fotografe te zijn om mooie foto’s te maken! Patty is een jonge onderwijsassistente uit Alkmaar. Naast de vijf ochtenden per week die ze in de basisschool doorbrengt, fotografeert ze. 

Wat heb jij met mooie foto’s of fotografie? 

Al heel lang had ik de wens om iets met fotografie te doen dit kwam eerlijk gezegd vooral door het tv-programma Het Perfecte Plaatje. Dit programma heeft mij enorm geïnspireerd aangezien erin te zien is dat je fotografie eigen kan maken en het jezelf kan aanleren ook al heb je het nog nooit eerder gedaan.

Wat ik vooral belangrijk vind is wat een foto voor je kan doen. Het kan je een andere kijk op iets, iemand of jezelf geven. En het geeft je vaak een herinnering van een moment in je leven dat je misschien niet nog eens meemaakt.

Camera of smartphone? 

Eigenlijk maak ik altijd wel foto’s met me telefoon om momenten vast te leggen maar nu ik specifiek een spiegelreflexcamera heb gekocht gebruik ik die voor mijn website en Instagram en wil ik deze graag ook gebruiken voor mijn vakanties. 

Voor de foto’s die ik zo nu en dan eens maak gebruik ik mijn iPhone 11 PRO Max maar voor de foto’s op mijn Instagram en website gebruik ik mijn Canon EOS 2000D IS II spiegelreflexcamera.

Wat is jouw fotografiestijl? 

Mijn fotografiestijl omschrijf ik als natuurlijk en spontaan met emoties. Ik vind het belangrijk dat de persoon op de foto zich comfortabel voelt. Dit kost misschien wat tijd en geduld maar dat heb ik er zeker voor over. 

Zelf vind ik foto’s met zonlicht heel erg gaaf je kan zo veel spelen met licht wat voor details zorgt. Soms bewerk ik mijn foto’s om er meer warmte of diepte in te krijgen.

Deze prachtige foto werd gemaakt door Patty

Deze prachtige foto werd gemaakt door Patty

We zijn super benieuwd naar het verhaal achter deze supermooie foto! Kan je daar wat meer over vertellen?

Op de foto zie je één van mijn beste vriendinnen, Suhayla. We kennen elkaar al sinds de basisschool. Ze had mij aangeboden dat ze wel voor mijn camera wilde staan zodat ik wat kon oefenen en uitzoeken wat mijn camera eigenlijk kan. Hier ben ik heel erg blij mee want deze foto is heel goed gelukt en was echt het perfecte beeld in één keer.

Het verhaal achter de foto is best wel grappig! We hebben die dag heel wat foto’s gemaakt van duinen tot strand. Na een pauze maakten we wat laatste foto’s bij Suhayla thuis. Vanuit haar slaapkamerraam kwam er een onwijs mooie lichtinval en na wat gewone foto’s gemaakt te hebben vroeg ik of ze op het randje van haar bed wilde gaan zitten. 

Op een gegeven moment zag ik door mijn lens dat het licht perfect over haar gezicht heen viel en ik aarzelde niet en begon meteen te klikken en het was in één keer raak. Deze foto ben ik dan ook heel erg trots op omdat het eigenlijk voor mij gewoon wat oefenfoto’s waren maar er toch heel wat mooie plaatjes uitgekomen zijn.

Zo zie je maar, dat het niet altijd de perfect locatie hoeft te zijn. Prachtig licht, een goed oog, en een fijne connectie met een jeugdvriendin kunnen je een mooi beeld bezorgen in 1 klik. 

In fotografie vindt Patty een heel mooie missie om mensen uit hun comfortzone te halen en ze iets te geven wat ze anders niet snel zouden doen. Een fotoshoot is vaak heel leuk, maar door sociale media zijn veel mensen heel onzeker over zichzelf. De foto’s die Patty maakt post ze op Instagram, om zo een inspiratie te zijn voor anderen. 

patty.jpeg
interview patty 2.jpeg
Interview fotografe verhaal
Oudere posts
Nieuwere posts
Sluiten

#momlifehacks

Maak in no-time mooie foto's en herinneringen. Wil jij ook freebies en zalige tips & tricks? 

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Winkelmandje

Je winkelmandje is nog leeg.
Shop nu
Dutch